• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2
Overzicht

De Top 10 Bekendste Biersoorten

Elk biertje heeft zijn eigen smaak, kleur en geur en dit zorgt ervoor dat ook elk biertje zijn eigen karakter heeft. Bij een bierproeverij ga je deze smaken kleuren en geuren ook proberen te onderscheiden. Het komt ook vaak voor dat de persoon die de proeverij begeleidt, met jullie een bierquiz gaat doen. Tijdens deze quiz moet je aan de hand van de smaak van de biertjes, de juiste biersoorten eraan koppelen. Het is natuurlijk erg leuk als je er dan ook wel iets vanaf weet. Hieronder vind je de top 10 biersoorten met de meeste biermerken onder zich die je moet weten voordat je naar een bierproeverij gaat!

Overzicht

Top 10 bekendste biersoorten

1. Blond bier

Blonde bieren komen voornamelijk uit België en hebben een licht gouden kleur. Dit biersoort bevat ook minder hop dan andere bieren. Ook hebben ze vaak een behoorlijk hoog alcoholpercentage vergeleken met pils. Ze hebben een fris witte schuimkraag en zijn fris van smaak, perfect om te drinken als dorstlesser!

2. India Pale Ale

De biersoort India Pale Ale is ontstaan in de 17e eeuw, wanneer de burgers met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld werden gebracht. Vaak waren ze wel bijna vijf maanden onderweg en zo lang bleef het bier niet goed. De Engelsen besloten toen om meer hop aan het bier toe te voegen. Hop werkt als conserveringsmiddel waardoor het dus langer houdbaar was, ook zorgt het ervoor dat het alcoholpercentage verhoogd wordt. De India Pale Ale is een bittere, schuimige biersoort met een heerlijke fruitsmaak.

3. Pilsener

Pilsener is het bekendste en dus ook de meest gedronken biersoort in Nederland. Onder Pilsener vallen ook alle grote bekende biermerken zoals Heineken, Jupiler, Grolsch en Bavaria. Het kenmerk van Pilsener is dat het een goudgele kleur en een bittere smaak heeft. Het is ook een “lichte” biersoort en het bevat gemiddeld 5% alcohol.

4. Tripel bier

Kenmerken van het Tripel bier is dat het een gouden kleur heeft en dat het een zeer zwaar bovengistend bier is. Het biersoort bevat een zeer sterke moutage, maar heeft ook een licht zoete smaak. Bij Tripel bier wordt er vaak veel tarwemout gebruikt, waardoor het alcoholpercentage tussen de 7% en 11% ligt.

5. Ale

Ale is een bovengistend bier dat voornamelijk wordt gebrouwen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ale is te vergelijken met Pils, alleen bij Ale wordt er meer gerst gebruikt. Het biersoort heeft een amber of koperachtige kleur.

6. Dubbel bier

Het verschil tussen ‘enkel, ‘dubbel’ en ‘tripel’, is het aantal graan dat er wordt gebruikt per liter. Hoe meer graan erin zit per liter, hoe meer alcohol! Dubbel bier is herkenbaar door zijn middel bruine tot donkerblonde kleur. Dubbel bier is wat zoeter en zachter dan enkel bier. Het alcoholpercentage van Dubbel bier ligt tussen de 6,5% en 7,5%.

7. Herfstbok

Herfstbok is een bokbier dat oorspronkelijk uit Duitsland komt. Deze biersoort heeft een donkere en robijnachtige kleur en mag alleen verkocht worden vanaf de eerste week van oktober tot en met eind februari. Herfstbok heeft een moutige, karamelachtige smaak en heeft een gemiddeld alcoholpercentage van 6,5%.

8. Weizen

Weizen bier is witbier dat oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland komt. Deze biersoort bevat minimaal 50% tarwemout, waardoor het een volle schuimlaag krijgt. Weizen bier is bleekgeel tot blond van kleur.

9. Wit bier

Wit bier heeft een frisse en fruitige smaak en is lichtgeel van kleur. Het bier is gemaakt van hoge gisting en wordt het hele jaar door gebrouwen en verkocht. Het bier bestaat voor 50% uit ongemoute tarwe en voor 50% uit gemoute gerst.

10. Amber bier

Amber bier heeft een frisse smaak en een heerlijke aroma smaak van geroosterde mout. De afdronk is iets zurig en maar lekker verfrissend. Zoals de naam ook al zegt, heeft het bier een helder en amber achtige kleur.

Bierproeverij op locatie

Het is bij Fundustry Adventures ook mogelijk om de bierproeverij op eigen locatie te doen. Hiervoor rekenen wij €5,- per persoon en een starttarief van €25,- per bierproeverij. Ook rekenen wij €1,10 per km (gerekend vanaf onze vestiging in Rotterdam)