• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2

Een vrijgezellenfeest, wat houdt dat in?

Een vrijgezellenfeest, wat houdt dat in? Een vrijgezellenfeest zou van alles kunnen zijn! Van een avondje thuis films kijken tot een avondje in de kroeg, een vrijgezellenfeest verschilt per bruid/ bruidegom. Het doel van zo’n vrijgezellenfeest is om voor het laatst als ‘vrijgezel’ een leuke tijd te hebben. Bij Fundustry vind je genoeg uitje voor een vrijgezellenfeest voor mannen maar ook voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen. Wat de meesten dan gauw denken is dat het doel van een vrijgezellenfeest is om helemaal uit te gaan en gek te doen, maar dat hangt vooral aan de bruid/ bruidegom. Kort samengevat zijn de meeste gekste, maar ook de simpelste activiteiten mogelijk.

Tradities

Alhoewel je vrijwel alles kan doen tijdens een vrijgezellenfeest blijven er toch een paar verwachtingen, zoals tradities. Het is super belangrijk om de bruid/ bruidegom in het zonnetje te zetten op een gekke, maar ook leuke manier. Hij/ zij is nou eenmaal een ‘overloper’ en tijdens een vrijgezellenfeest kun je dan ook zeker pesterig gedrag (op een leuke manier) verwachten. Veel lawaai maken is ook een traditie genoemd. Zo wordt gelooft dat je de boze geesten die jouw huwelijk hadden voorzien wegjaagt. In Duitsland hebben ze zelf zoiets als een Polterabend. Het is dan de bedoeling dat je breekbare spullen kapot maakt en probeert zo veel mogelijk lawaai te maken.

Wanneer wordt een vrijgezellenfeest gehouden?

Vroeger was het erg gebruikelijk om het vrijgezellenfeest een dag voor de bruiloft te houden. Nu is het gebruikelijk om dat een paar weken of zelfs een maand van te voren te houden. Het is natuurlijk niet fijn om uit gesloopt op je bruiloft te komen. Ook voelt het stressvoller om een vrijgezellenfeest te houden, net een dag voor de bruiloft.

Gasten

Het is vaak gepast dat de beste vrienden/ vriendinnen het vrijgezellenfeest organiseert. Dan valt het ook gelijk onder een surprise party. De bedoeling is dat al jouw dichtstbijzijnde vrienden zijn uitgenodigd, dat kan een collega zijn, een familielid, et cetera.

Organisatie

Wie organiseert zo’n feest nou? Dat kan een vriend/ vrienden zijn, een familielid of een professioneel bedrijf. Jijzelf zou ook je eigen feest kunnen organiseren, alleen is het gebruikelijker dat iemand anders dat doet, omdat een vrijgezellenfeest vaak toch een verassing is. Een vrijgezellenfeest organiseer je bij Fundustry op verschillende locaties!

Vrijgezellenfeest vieren op locatie

Wil je een vrijgezellenfeest vieren in een grote stad? Dan kun je terecht op onze volgende pagina’s: