• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2

Tour de France – Solex Rijden

Solex rijden inspireert coureurs

De bekende Zwitserse oud-wielrenner Fabian Cancellara wordt ervan verdacht dat hij zijn grootste successen behaalden door een hulpmotortje te gebruiken. Boze tongen beweren dat deze sluwe hardrijder zich had laten inspireren door de techniek van de aloude Solex. Ook een jonge Belgische wielrenster liet zich door het Solex rijden inspireren. Zij werd tijdens het veldrijden betrapt door een oplettend jurylid dat de hulpmotor op haar racefiets ontdekte.

Verlangen naar vroeger

Dopingschandalen, de macht van het grote geld, alle mediagekte en de immense druk op renners om nog meer uit hun lichaam te halen. Veel mensen verlangen terug naar de romantiek van vroeger. De tijden dat de renners zelf hun lekke banden nog moesten plakken onderweg. Kun je je voorstellen dat toppers als Chris Froome en Tom Dumoulin tijdens de Tour de France met een bandenplaksetje staan te klooien? Toch zijn het juist die nostalgische herinneringen waarnaar steeds meer mensen op zoek zijn. Solex rijden is juist daarom tegenwoordig zo populair bij jong en oud. De ronkende lekker retro, kneuterig en rete-gezellig. Zo’n ouderwetse bromfiets rookt en stinkt en maakt meer lawaai dan al die moderne E-bikes en ultra lichte sportfietsen bij elkaar. Maar ja, wat kan het jou schelen . Vive la vie, vive la historie!

Jeugdsentiment

Wat is er nu leuker dan af en toe weer eens wat oude herinneringen ophalen? Een ritje op zo’n ouderwetse Solex is voor iedereen een bijzondere ervaring. Voor ouderen is het een stukje jeugdsentiment en een mooie manier om dit cultureel erfgoed over te dragen op de jongere generatie. Voor de jeugd is het gewoon super cool om op zo’n ouderwetse bromfiets te rijden. Ervaar het zelf met één van onze leuke arrangementen!

Zelf Solex rijden

Huur je Solex bij Fundustry voor een leuke uitje met vrienden, familie, een vereniging of collega’s. De Solexen zijn te huur voor groepen vanaf 6 personen. Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs AM of rijbewijs B. Toch nog graag even contact met één van onze experts? Geen probleem, we helpen graag!