De 5 leukste escaperooms volgens Mr. Escape Room

Mr. Escape Room

‘Mr. Escape Room’ heeft net voor Real Escape Room in Rotterdam drie nieuwe kamers geopend en blikt terug op de onlangs gehouden Escape Room van het Jaar verkiezing. “Ja, het zijn mooie escaperooms, maar een nadeel aan zo’n verkiezing is dat niet alle escaperooms meedoen en dat er geen rekening is gehouden met de allernieuwste kamers.” Reden voor Kevin Kalishoek om zijn persoonlijke top 5 met jou te delen.

Ga er maar eens rustig voor zitten en pak na het lezen direct je agenda om een bezoekje aan een van deze escaperooms in te plannen. Je zult zeker niet de enige zijn die hier op af komt. Want als Kevin zegt dat het goed is, dan ís het goed.

Nummer 5. The Bathroom met Mr. Clown (Dordrecht)

Opgesloten zitten in donkere kelder met een bloederige badkamer en Mr. Clown. Een horrorclown die de adrenaline door je lijf jaagt. Zonder het verhaal te verklappen, kan ik zeggen dat je hier verrast wordt door hele hoogwaardige technieken uit de theaterwereld. Door de interactie met Mr. Clown is deze kamer anders dan in traditionele escaperooms. Gasten vinden het écht níet tof om met deze killerclown opgesloten te zitten. Een typerende uitspraak van een bezoeker na afloop: “Clowns eng? In deze kamer zou je wensen dat je horrorfilm IT mocht kijken…”

Escaperoom The Bathroom met Mr. Clown

Nummer 4. cLOCKed Escape (Lesbos, Griekenland)

Op het eiland Lesbos in Griekenland heb ik in een van de beste escaperooms ooit gespeeld. In totaal zijn er 4 escaperooms bij cLOCKed Escape. Het unieke aan deze locatie is dat de eigenaar elke twee maanden één van zijn kamers compleet opnieuw inricht. In acht maanden tijd heb je dus een compleet nieuw aanbod kamers in huis. Dat is ongekend in de wereld van escaperooms. Waarom hij dit doet? Lesbos telt maar 100.000 inwoners. Om hen te kunnen blijven verrassen met spectaculaire kamers, moet hij continu vernieuwen. Dat doet hij als de beste. Je kunt hier urenlang spelen met puzzels in knappe thema’s. De eigenaar heeft een echte passie voor de escapekunst. Alleen daarom al is deze locatie een bezoekje waard.

cLOCKed Escape

Nummer 3. Great Escape (Zwolle)

Het Experiment móet je echt een keer gespeeld hebben. Het is een gigantisch grote ruimte, waarin je als bezoeker van kamer naar kamer gaat. Het blijft je tijdens het spel steeds verrassen hoe groot deze escaperoom is. En je wordt verrast door acteurs. Houd je van een gezonde portie spanning? Dan ga je hier de ultieme uitdaging aan. Het verhaal? Een van je vrienden heeft zich opgegeven voor dit experiment en vraagt jou mee te komen. In de wachtkamer lijkt het of al je zorgen vooraf voor niets waren, maar toch voelt het alsof er iets niet klopt. Je bent bovendien niet altijd de enige in de kamer, dat zorgt voor vette verrassingseffecten.

Meer info

Nummer 2. Jason’s Curse (Rijswijk)

Een echte thrillerkamer met een sterk verhaal, zeker als je ontsnapt. Met de nadruk op áls, want het is een hele pittige kamer. Na afloop zul je zeker lang napraten over het verhaal en hoe alles heeft kunnen gebeuren. Wat je kunt verwachten? Het verhaal gaat over een broer en zus in een verlaten huis. Twee zonderlinge figuren die zich een tijdje geen teken van leven meer hebben gegeven. Enkele mensen hebben al geprobeerd om uit te vinden wat er gebeurd is. Maar zij keerden nooit terug uit het huis of eindigden in een gekkenhuis…

Meer info

Nummer 1. Harrison’s Squad (Rotterdam)

Dit is mijn absolute favoriet. Waarom? Deze escaperoom is een echte actiekamer. Zo anders dan klassieke escaperooms. Je wordt hier niet opgesloten. Doel is juist om te ontsnappen na een plofkraak. Als bankovervaller breek je in deze kamer in. Je wordt zo zelf onderdeel van het verhaal. Daarmee is deze escaperoom grensoverschrijdend. De kracht zit hem in de combinatie van denken en doen. Gewapend met munitie ga je naar binnen. Je kúnt hier niet stil zitten. Je schiet op een doelwitten, schakelt targets uit en lost puzzels op. Intussen probeer je scherpschutters te ontwijken. Weet je op tijd de tikkende tijdbom te vinden en te ontmantelen?

Escaperoom Harrison’s Squad


Op zoek naar een Escape Room?

Of je nou gaat voor actie, horror of pittige puzzels in een escaperoom, bij Fundustry hebben we voor iedere gelegenheid en iedere wens een escaperoom! Wil je er een compleet arrangement inclusief borrel of diner bij? Kijk dan eens bij de activiteiten van Fundustry.nl.


De leukste uitjes vind je bij Fundustry!

Een uitje organiseer je bij Fundustry Adventures! Met veel centrale liggingen en talloze activiteiten is niets te gek voor ons!

Fundustry Adventures organiseert al jaren succesvolle uitjes. Jij geeft aan wat je wilt doen en wij maken een uitje geheel op maat. Je hebt keuze uit tientallen verschillende activiteiten als: quad rijden, slipcursus, 4×4 rijden, paintball, driften en nog veel meer! Daarnaast biedt Fundustry Adventures ook uitgebreide horeca mogelijkheden om je uitje helemaal compleet te maken.

Met diverse centraal gelegen locaties in Nederland is Fundustry Adventures goed bereikbaar voor iedereen. Op onze locaties in: Assen, Gouda, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Amsterdam, Apeldoorn, Antwerpen, Dordrecht en Harderwijk is er voldoende plek om zowel kleine- als grote groepen te ontvangen. Daarnaast zijn de locaties goed bereikbaar en zijn er voldoende parkeerplekken aanwezig.

Waarom Fundustry Adventures? Jaarlijks ontvangen wij ruim 200.000 bezoekers en houden er vele positieve reacties aan over. Fundustry Adventures heeft vele combinatie mogelijkheden en biedt relatief goedkope uitjes aan. Met de vele locaties zijn wij altijd wel in de buurt!

De uitjes bij Fundustry Adventures beginnen al vanaf slechts €19,95 per persoon! Alle uitjes zijn inclusief begeleiding en groepsfoto. Kies uit onze uitjes of vraag een offerte aan om zelf een uitje samen te stellen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Fundustry Adventures Logo