Hoe organiseer je teambuilding?

Hoe organiseer je teambuilding?

Een goed en hecht team is belangrijk. Want uiteindelijk sta je samen sterk. Maar hoe bouw je eigenlijk een hecht team op? Welke eerste stappen moet je nemen om teambuilding te organiseren? En wie moeten er betrokken worden? Er zijn een heleboel activiteiten die bijdragen aan goede teambuilding. Activiteiten zorgen ervoor dat de sfeer en band in een team beter wordt. Maar vaak, vallen de belangrijkste punten tijdens teambuilding weg. Hoe organiseer je een goede teambuilding? Dat lees je hieronder.

 

Betrokkenheid bij teambuilding.

Betrek iedereen zoveel mogelijk bij het organiseren van teambuilding. Zowel collega’s die normaal gesproken minder erg betrokken zijn bij het organiseren van activiteiten, betrek je bij teambuilding activiteiten ze wel mee. Zo voelt iedereen in het team zich betrokken en gewaardeerd. Dit is al de belangrijkste stap om te nemen, want de sfeer is vanaf dit moment al ruim verbeterd.

Je begint samen te brainstormen en antwoord proberen te vinden op de volgende vragen. Wat is het doel van teambuilding? Wat willen wij als team bereiken? Wat vinden we leuk en wat gaan we ermee doen? Als je dit op een rijtje hebt, is het gemakkelijker om een succesvolle teambuilding te organiseren.

 

Teambuilding programma 

Stel een programma op. Als je eenmaal weet wat je wilt bereiken, kun je stappen gaan zetten. Het soort activiteit ligt aan hoe hecht je team op dat moment al is en hoe hecht je wilt worden. Een leuke workshop met een team is ideaal om binnen het team te kunnen laten zien wat jij kan. Zo bouw je waardering op. Een dagje klimmen in het klimpark brengt vertrouwen in elkaar, je laat aan je teamgenoten zien dat je samen een ‘’hindernis’’ af kan leggen. Natuurlijk is een combinatie van verschillende activiteiten beter om te groeien in meerdere aspecten. Wil je meerdere activiteiten doen, of wil je ook dat je team gezellig kan kletsen? Hoe leuk kan het zijn om na een activiteit lekker te kunnen zitten en eten om alles nog een keer na te bespreken.

 

Lees in onze andere blogs over teambuilding activiteiten:

Lees hier een blog met de 5 effectiefste teambuilding activiteiten!

Bekijk hier de 5 leukste teambuilding spellen!

Teambuilden op locatie

Het is natuurlijk beter om een andere locatie te nemen dan je werkplek. Even loskomen van de dagelijkse werkelijkheid geeft een team wat rust en ook maakt het je team wat creatiever. Er wordt zich anders gedragen dan op de werkvloer, omdat er andere regels en normen gelden. Natuurlijk is het daarnaast ook leuk om in een andere omgeving te zijn. Het geeft andere gespreksstof dan dat je normaal had, wat weer goed is voor relaties binnen het team.

 

Zorg voor afwisseling en wees niet bang om iets anders uit te proberen. De activiteit mag iets compleet anders zijn dan wat je normaal gewend bent. Doe eens gek en laat een andere kant van jezelf zien. Ga bijvoorbeeld lekker een uurtje schieten tegen elkaar tijdens Termination Tournament Dit zorgt ervoor dat het team meer open naar elkaar wordt en naarmate er meer een hechtere band ontstaat. Laat budget nooit een rol spelen, er is altijd wel een leuke activiteit voor een goede teambuilding.

Teambuilding bij Fundustry Adventures

Zoek je nog inspiratie voor een leuke en goede teambuilding? Fundustry biedt de meest uiteenlopende activiteiten aan voor teambuilding. En wel op 10 verschillende locaties verspreid door heel het land. Van paintballen tot een sushi kookworkshop of een Escape Room.

Bekijk bijvoorbeeld eens onze populaire activiteiten:

Of ga voor de speciaal ontwikkelde teambuilding activiteiten:

 


Geïnteresseerd in meer informatie over bedrijfsuitjes?

Meld je aan voor onze speciale Bedrijfsuitjes Nieuwsbrief!


Fundustry Adventures Logo