Doel van teambuilding

Bij teambuilding gaat het er voornamelijk om, dat collega’s een goede of betere band met elkaar krijgen. Wanneer collega’s een goede band met elkaar hebben, kunnen zij beter samenwerken en durven ze ook meer op elkaar te vertrouwen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat werknemers met meer plezier naar hun werk gaan en natuurlijk ook voor betere prestaties op de werkvloer zorgen. Het gaat er natuurlijk ook gewoon om dat iedereen een leuke dag heeft en zijn of haar collega’s beter leert kennen. Er zijn daarom ook veel leuke teambuilding opdrachten waarbij je elkaar beter kunt leren kennen, de top 7 hiervan vind je hier onder!

Top 7 leukste teambuilding opdrachten

1. Helium Stick
2. Heb je ooit?
3. Touw ontwarren
4. Mijnenveld
5. Zeil omkeren
6. De rits
7. Teamgames

Tekst 5

1. Helium Stick

Dit lijkt een hele simpele teambuilding opdracht, maar dat is het niet! Voor het spelen van deze game heb je tussen de 6 en 16 deelnemers nodig en zal ongeveer 15 minuten duren. Alle deelnemers worden in 2 rijen tegenover elkaar opgesteld. Er wordt een lange lat of stok op jullie wijsvingers gelegd, die jullie vervolgens gezamenlijk op de grond moeten leggen. Onderschat deze opdracht niet, hij is een stuk lastiger dan je denkt! Hoe meer deelnemers, hoe moeilijker de teambuilding opdracht is!
Stok

2. Heb je ooit?

Dit is een leuke activiteit om elkaar beter te leren kennen. Met hoepels maak je een cirkel, waarbij je ongeveer een meter ruimte tussen elke hoepel laat. Bij een grote groep mogen de hoepels wat dichter bij elkaar liggen. Ook leg je een hoepel in het midden. Iedereen gaat in een hoepel staan en dus ook iemand in de middelste hoepel. Degene die in de middelste hoepel staat zegt ‘heb je ooit…. (En noemt een activiteit bijvoorbeeld tennis gespeeld), zorg er natuurlijk wel voor dat het leuke teambuilding vragen zijn. De mensen die dit ooit een keer hebben gedaan, stapt uit zijn of haar hoepel en gaat in een andere hoepel staan. Zo komt er steeds iemand anders in de middelste hoepel te staan, die dus ook weer een soort gelijke vraag moet stellen.
Verbaasd

3. Touw ontwarren

Tijdens deze teambuilding opdracht is samenwerking en communicatie erg belangrijk! Je husselt een lang stuk touw een beetje door elkaar en gooit hem vervolgens in het midden van de groep op de grond. Iedereen pakt het touw vast met een hand en mag deze niet meer los laten tot het einde van de opdracht. Het doel is om het touw te ontwarren zonder dat iemand van de groep het touw loslaat. Wanneer iemand van de groep het touw loslaat tijdens de opdracht, moeten jullie weer helemaal opnieuw beginnen!

Touw

4. Mijnenveld

Tijdens deze teambuilding opdracht heb je een aantal voorwerpen nodig die als ‘mijn’ kunnen dienen, bijvoorbeeld borden, tassen, hoeden of pionnen. Er moet een veld gemaakt worden waar deze mijnen over verspreid liggen. Het spel wordt gespeeld in tweetallen waarvan één van de twee een blinddoek om krijgt. Zijn medespeler, zonder blinddoek, staat aan de andere kant van het mijnenveld en moet zijn teamgenoot door het mijnenveld weten te leiden. De geblinddoekte persoon mag uiteraard niet op een mijn staan. Wanneer hij dit per ongeluk wel doet, moet hij weer helemaal opnieuw beginnen! Wanneer de geblinddoekte persoon aan de overkant weet te komen zonder een mijn geraakt te hebben, is de opdracht voltooid.

Minefield 1592312 960 720

5. Zeil omkeren

Deze teambuilding opdracht is erg simpel. Leeg een groot zeil of doek op de grond en laat vervolgens iedereen daar op staan. Het doel van het spel is om gezamenlijk het hele zeil om te draaien zonder dat iemand van het zeil afstapt. Wanneer iemand van het zeil of doek afstapt of valt, moeten jullie helemaal opnieuw beginnen! Samenwerking en communicatie tijdens deze teambuilding opdracht is dus essentieel!
Kleed

6. De rits

Deze opdracht is uitstekend om vertrouwen in elkaar te creëren. Één persoon van de groep gaat op ongeveer 10 meter van de rest van de groep staan. De rest van de groep splitst zich op in 2 groepen en gaat in een rijtje tegenover elkaar staan. Iedereen strekt zijn armen vooruit, zodat je een soort van rits patroon krijgt. De persoon die op 10 meter afstand staat, rent op de groep af en wanneer deze persoon bijna bij de rits is, doen de personen in de rits om de beurt hun armen omhoog. De groep creëert zo een soort van wave, waar de renende persoon zo door heen kan rennen!

Zip 2952852 960 720

7. Teamgames

Teamgames is een activiteit van Fundustry Events zelf. Er zijn 3 pakketten waar je uit kunt kiezen. Elk pakket heeft zijn echte toffe activiteiten! Kies uit: voetbalgames, houten huisjes maken, quad rijden, solex game tour of een sushi workshop. Bekijk hier alle mogelijkheden.

 

Toch niks voor jullie?

Zit hier nou toch niks voor jullie bij en zijn jullie meer opzoek naar een geheel verzocht teambuilding uitje? Klik dan op deze link en bekijk ons volledige assortiment aan teambuilding activiteiten!