• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2
Wkr Personeelsfeest

Personeelsfeest en WKR

Op 1 januari 2015 is de werkkostenregeling ingegaan. Het is een regeling die toestaat dat 1,2% van het totale fiscale loon wordt besteed aan het personeel. Dit in de vorm van de ‘vrije ruimte’. Dit is te besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor jouw werknemers. Indien dit bedrag onder de toegestane 1,2% blijft, valt het binnen de vrije ruimte en kan het onbelast uitbesteed worden. Je kunt spreken van uitbetaling in nature naar jouw werknemers. Bij alle uitgaven boven die 1,2% vrije ruimte wordt 80% loonbelasting betaald.

De werkkostenregeling voor jouw uitje

Personeelsfeesten en bedrijfsuitjes vallen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Het is dus van zaak dat de kosten van dit personeelsfeest of uitje onder de 1,2% van het totale fiscale loon blijven. Neem bijvoorbeeld een gemiddeld inkomen van €30.000 bruto, er kan dan 1,2% belastingvrij per persoon vergoed worden voor het personeelsfeest (€360). Bedragen die hierboven komen worden tegen 80% loonbelasting belast.

Shutterstock 195817031

Op eigen- of externe locatie?

Voor een personeelsfeest op eigen locatie geldt een nihilwaardering. Dit kan onbelast worden georganiseerd. De maaltijden vallen wel binnen de vrije ruimte, of als deze vrije ruimte op is moet er belasting over worden betaald. Voor maaltijden is er een normbedrag opgesteld van €3,30. Als de vrije ruimte op is wordt hier 80% loonbelasting over betaald.

Op een externe locatie valt een personeelsfeest wel onder belastbaar loon van de werknemer. De kosten vallen binnen de vrije ruimte. Wederom geldt als de vrije ruimte op is wordt er 80% loonbelasting betaald. Voor maaltijden geldt hetzelfde als voor een personeelsfeest op eigen locatie.

 

Meer vragen over het organiseren van een personeelsfeest met de werkkostenregeling? Neem contact met ons op en wij geven advies over jouw toekomstige personeelsfeest. Op zoek naar een op maat gemaakt personeelsfeest of bedrijfsuitje? Neem dan een kijkje naar onze verschillende personeelsfeesten of bedrijfsuitjes! Beleef een onvergetelijk uitje samen met Fundustry Adventures!