• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2
Paint1

Aanvallen of Verdedigen?

Er zijn veel verschillende spelvarianten bij paintball, dus er zijn vanzelfsprekend ook veel verschillende strategieën die je bij elke spelvariant weer het beste kunt gebruiken. Een aantal spelvarianten die wij bij Fundustry Adventures spelen zijn; Team Deathmatch, Capture The Flag, Center The Flag, Zombies en Free-For-All.

Aanvallen

Natuurlijk is het bij paintball de bedoeling om je tegenstander te raken en dus is het altijd wel belangrijk om aan te vallen, alleen bij sommige spelvarianten is het aanvallen net even wat belangrijker dan bij andere spelvarianten. Bij spellen zoals Team Deathmatch en Free-For-All heb je niet echt iets om te verdedigen, behalve jezelf natuurlijk! Het doel van deze spelvarianten zijn dan dus ook om je tegenstander zo veel mogelijk te raken en tegelijkertijd zelf zo min mogelijk geraakt te worden.

 

Paint1

 

Verdedigen

Uiteraard is het bij sommige paintball spellen ook erg belangrijk, buiten het aanvallen om, om ook goed te verdedigen. Bij spellen zoals Capture The Flag en Center The Flag is het aan jou en je team de taak om ervoor te zorgen dat de tegenstander de vlag niet te pakken krijgt. Natuurlijk Bestaan deze spelvarianten ook uit aanvallen, want je moet met je team ook proberen de vlag van de tegenstander te veroveren. Bij Zombies is er geen vlag die je moet verdedigen, maar je moet puur en alleen jezelf verdedigen. Het spel begint met één zombies en wanneer deze zombie jou heeft geraakt, word jij ook een zombie! De gene die aan het eind van het spel overblijft, heeft gewonnen!

 

Paintball 1278895 960 720

Conclusie

Natuurlijk is het bij het ene spel belangrijker om te verdedigen en bij het andere spel weer belangrijker om te aanvallen, maar in het algemeen is het een niet veel belangrijker dan het ander. Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen de twee zodat je de meeste overwinningen binnen harkt!

 

Lijkt het jou nou leuk om deze informatie in de praktijk uit te proberen? Boek dan hier jouw paintball uitje!