• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2
paintball header

Is Paintball slecht voor het Milieu?

Flinke stappen gemaakt

Toen paintball ontstond in de vorige eeuw, was duurzaamheid nog lang niet zo’n hot topic als vandaag de dag. Er werden dus ook nauwelijks materialen gebruikt die verantwoord in het milieu gebruikt konden worden. Sindsdien hebben producenten, leveranciers en organisatoren gelukkig flinke stappen gezet om deze schade in te halen.

Bio afbreekbare balletjes

Zo zijn bijvoorbeeld de balletjes die gebruikt worden afbreekbaar. Dit houdt in dat er na het spelen geen restanten van balletjes overblijven. Er gelden strenge milieuwetten en vereisten, zodat er alleen gespeeld wordt met bio-afbreekbare munitie. Een goede zaak!

Paintballkogels

Maar die verf dan?

Maar natuurlijk zit er ook nog verf in de munitie. Is dat dan niet slecht voor het milieu? Erkende paintball organisatoren werken alleen met niet-giftige, niet-bijtende en voor het milieu niet-schadelijke vloeistof in de munitie. Als je zelf munitie gaat kopen, zorg er dan voor dat deze op basis van PEG (of Polyethyleen Glycol) zijn gemaakt!

Gebruik zuinige batterijen

Misschien wist je het niet, maar in de paintball wereld worden veel batterijen gebruikt. Nagenoeg elk wapen heeft een batterij en met zoveel spelers groeit die stapel batterijen natuurlijk elke dag. Om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn, raden wij dan ook aan om zuinige en her-oplaadbare batterijen te gebruiken. Wel zo fijn voor het milieu (en je portemonnee)!

Wat kun je verder zelf doen?

Gelukkig dat er dus flinke stappen zijn gezet wat betreft het voorkomen van schade aan het milieu. Maar zoals vaak, zijn we vaak zelf (onbewust) het grootste gevaar voor het milieu.  Belangrijk is dat bezoekers aan paintball-locaties ervoor zorgen dat er geen rommel blijft slingeren. Zijn er geen prullenbakken? Laat het dan even weten aan de organisatie! Zo houden we samen het milieu schoon, kunnen we daarna elkaar bestrijden op het slagveld!

Wil je graag meer weten over paintball of de milieueisen? We staan graag klaar voor al je vragen. Wil je graag weten welke paintball-arrangementen we aanbieden? Kijk dan snel verder op onze paintball-pagina!