• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2
Kerst

De 5 Leukste Teambuilding Spellen

Als team zijnde is het erg belangrijk dat jullie een goede onderlinge band hebben en goed op elkaar ingespeeld zijn, zowel bij sport als in de bedrijfswereld. Om hieraan te werken zijn er verschillende teambuilding activiteiten en teambuilding spellen die jullie kunnen doen, maar in dit blogartikel gaan we het alleen hebben over de teambuilding spellen. Buiten dat een teamdag gewoon een leuk dagje met elkaar is, leren jullie tijdens teambuilding spellen ook op elkaar te vertrouwen en met elkaar samen te werken!

De 5 Leukste teambuilding spellen

Tekst

Wirwar touw

Benodigdheden:
– Een lang touw van ongeveer 10 meter

 

Hussel het lange touw goed door elkaar, zodat het goed in de knoop zit. Het touw moet niet in een te strakke knoop zitten, anders krijg je hem natuurlijk niet meer los. Wanneer jullie dit hebben gedaan, pakt elk teamlid met twee handen een stuk van het touw. Nu kan het spel echt beginnen en komt het aan op lenigheid, communicatie en inzicht! Jullie moeten proberen het touw uit de knoop te krijgen ZONDER dat iemand het touw los laat! Gaat jullie dit lukken? Probeer het uit!

 

Ballenbalans

Benodigdheden:
– Een lange plank van ongeveer 2 meter lang en 30 cm breed
– Een voetbal

 

Tijdens dit teambuilding spelletje strijden jullie in tweetallen tegen elkaar. Per tweetal hebben jullie een lange plank en een voetbal van normaalformaat nodig. Zet een parcour uit met of zonder obstakels, maar wel met een begin- en eindpunt. Jullie moeten, terwijl jullie met z’n tweeën de bal op de plank balanceren, naar de eindstreep van het parcour lopen. Valt de bal, dan beginnen jullie opnieuw. Het tweetal dat als eerst de eindstreep heeft bereikt, wint het spel! Balans en samenwerking is erg belangrijk tijdens dit spel!

 

Kleed omdraaien

Benodigdheden:
– Een groot zeil of kleed

 

Dit teambuilding spelletje is erg simpel. Leg een groot zeil of kleed op de grond en ga er met z’n allen op staan. Nu is het aan jullie de taak om het zeil of kleed om te draaien zonder dat iemand van het kleed afstapt. Als er iemand vanaf valt, moeten jullie weer helemaal opnieuw beginnen! Communiceren jullie goed genoeg en weten jullie het kleed met z’n allen om te draaien? Probeer het uit!

 

Zandzak springen

Benodigdheden:
– Een grote zandzak waar 3 à4 mensen in passen

 

Met dit teambuilding spelletje strijden jullie in teams van 3 à 4 mensen tegen elkaar. Zet een parcour uit met een begin en eind punt en geeft dit ook duidelijk aan met een streep of een stuk touw. Ga met 3 of 4 man in de zandzak staan en pak allemaal een lus vast. Tel af en… springen maar! Het team dat als eerste de eindstreep heeft bereikt, wint het spel. TIP: Communiceer goed en spring tegelijkertijd!

 

Zwevende stok

Benodigdheden:
– Een stok van ongeveer 2,5 meter lang en 1 à 2 cm dik

 

Dit teambuilding spelletje kunnen jullie met z’n allen doen, maar maakt het tegelijkertijd dus ook een stuk lastiger. Om mee te beginnen, zetten jullie een parcour uit met een begin en eindpunt. Vervolgens gaan jullie om en om tegen over elkaar staan en houden jullie de stok horizontaal in de lucht door er allemaal één vinger tegen aan te zetten. Door op verschillende plekken en van beide kanten evenveel druk uit te oefenen met één vinger, zorgen jullie ervoor dat de stok niet op de grond valt. Probeer nu met deze lange stok naar de eindstreep te lopen. Drukt er een persoon te hard of te zacht, dan zal de stok vallen en moeten jullie opnieuw beginnen! Een lastige opgave, waar communicatie ook weer erg belangrijk is!

 

Toch niks voor jullie?

Zit hier nou toch geen teambuilding spel voor jullie tussen? Klik dan op deze link en zie ons volledige assortiment aan teambuilding activiteiten!

 

Wil je vrijblijvend contact? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen.

 

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.