• Beoordeeld met een 9
 • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
 • Gezellig en fun
4,2
budget vrijgezellenfeest

Budget van een vrijgezellenfeest

Vrijgezellenfeesten, je hebt ze in alle soorten en maten. Sommigen houden het bij een legendarische stapavond, maar er worden ook complete weekendjes Ardennen (of verder!) georganiseerd. Ieder z’n ding natuurlijk. Maar veel is afhankelijk van je budget. Als jij een vrijgezellendag voor iemand gaat organiseren is het goed om hier eerst even bij stil te staan. Lees hier wat je moet weten over de kosten en het bijbehorende budget van een vrijgezellenfeest.

 

Gemiddeld gezien bestaan vrijgezellenuitjes uit een hoofdactiviteit, avondeten en stappen. Alles wat je tussendoor doet hoeft natuurlijk niet veel geld te kosten. Je kan zelf spelletjes en opdrachten bedenken en ook de aankleding van de vrijgezel en accessoires hoeven niet veel geld te kosten. Hieronder geven we je een indicatie van de kosten waar je rekening mee moet houden.

Wat is een gemiddeld budget voor een vrijgezellenfeest?

Het is slim om rekening te houden met een ‘vanaf’ bedrag van ongeveer 60-70 euro. Als je wilt gaan eten en een leuke activiteit wil doen, dan is dit toch wel minimaal nodig. Het is gebruikelijk om de vrijgezel ‘vrij te houden’, dus vergeet die kosten niet mee te rekenen! Een veelgehoord gemiddeld budget voor een vrijgezellenfeest ligt rond de €100,-. Je hebt hierbij net wat meer speling en hebt een ruimere keuze aan activiteiten.

Het budget van een vrijgezellenfeest is op te splitsen in een aantal onderdelen:

 • Outfit vrijgezel
 • Hoofdactiviteit
 • Avondeten
 • Pot voor drankjes

Optioneel:

 • Accessoires
 • Lunch
 • Vervoer
 • Overnachting

Voorkom scheve gezichten

Hoe groter en diverser de groep, hoe lastiger het is om iedereen 100% tevreden te stellen. Als jij het vrijgezellenfeest mag organiseren ben je waarschijnlijk nogal close met vrijgezel. En heb je misschien minder moeite met een paar tientjes extra. Maar geldt dat ook voor iedereen die meegaat? Stem van te voren af wat het budget gaat worden, voordat je alles al regelt en een paar weken van tevoren de rekening presenteert. Dat voorkomt scheve gezichten. Je kunt ook een richtbedrag communiceren naar de groep, en vragen of zij het ermee eens zijn.

 

Laat iedereen meedenken

Als je de anderen betrekt bij het organiseren, voorkom je eventueel gezeur over het budget. Door anderen een stem te geven in soort activiteiten en kosten, sluit de dag beter aan op ieders wensen en interesses en voorkom je dat er achteraf geklaagd wordt. Je hebt hier tegenwoordig leuke apps voor om een soort vragenlijstje uit te zetten binnen een groep.

 

Bepaal je hoofdactiviteit

Wat veel mensen doen bij het organiseren van een vrijgezellenfeest is het budget voor de hoofdactiviteit bepalen. Bouw daar vervolgens de rest van de kosten omheen. Vaak kan je namelijk ook bij een activiteit een arrangement afsluiten, waarbij avondeten op de locatie is inbegrepen voor een gunstige prijs omdat het een combideal betreft.

 

 

Activiteiten van €0,- tot €10:

Activiteiten van €10 tot €25:

 

Activiteiten van €25 tot €50:

 

Activiteiten van €50 tot €70:

 

Let op: Dit is slechts een greep uit de vrijgezellenactiviteiten die Fundustry organiseert.

 

Vrijgezellenfeest vieren op locatie

Wil je een vrijgezellenfeest vieren in een grote stad? Dan kun je terecht op onze volgende pagina’s:

 

Extra dingen om rekening mee te houden

Check goed welke kosten je allemaal gaat maken op zo’n dag. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vervoer (vergeet de terugweg niet) – Als je met de trein gaat, denk er dan aan dat sommigen waarschijnlijk een kortingskaart hebben. Er kunnen drie mensen per kaart ook met korting reizen. Dus als je dat van te voren goed inventariseert scheelt dat weer een paar centen. En houdt rekening met de nachttreinen natuurlijk 😉
 • Lunch en eventueel drinken tussendoor – Veel groepen bereiden dit zelf voor om de kosten enigszins te drukken. Voor een paar tientjes heb je al boodschappen voor de hele groep.
 • Spellen of opdrachten – Dit onderdeel hoeft natuurlijk geen geld te kosten. Lees ook ons blogartikel met leuke, grappige en gekke opdrachten voor vrijgezellenfeesten.
 • Pot – Zorg dat vooraf al kosten voor een ‘pot’ heb ingecalculeerd. Bij sommige activiteiten zit de drank inbegrepen. Maar dit is niet altijd het geval. Check dit dus vooraf goed.
 • Hoofdactiviteit – Een hoofdactiviteit kan het vrijgezellenfeest maken of breken. Het is een van de succesfactoren waar nog lang over nagepraat wordt. Houd hier qua budget rekening mee.
 • Overnachting (optioneel) – Een hostel boeken is een relatief goedkope optie. Ook erg leuk is dat je dan vaak met z’n allen op een grote kamer slaapt!

Lees ook Opdrachten Vrijgezellenfeest voor goedkope ideeën voor een vrijgezellenfeest.