• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2
vrijgezellenfeest

Hoe is het vrijgezellenfeest ontstaan?

Hoe is het vrijgezellenfeest ontstaan? Het vrijgezellenfeest was van oorsprong al aanwezig in meerdere culturen. Het heeft dus niet een bepaalde tijdstip van ontstaan. Het vrijgezellenfeest die wij nu kennen was natuurlijk ook niet hetzelfde als in de vroegere jaren. In de Griekse geschiedenis werd er bijvoorbeeld een proaulia-ceremonie gehouden. Dat houdt in dat de bruid offers naar de goden bracht, in het bijzonder naar de god Artemis. Deze offer werd gemaakt zodat de bruid zich voorbereid zou voelen om haar maagdelijkheid te verliezen. Nog een voorbeeld is een hammamfeestje, deze vorm van een vrijgezellenfeestje kwam voor in de Marokkaanse en Turkse cultuur. De bruid wordt dan gereinigd wat essentieel was voor een succesvolle huwelijk.

Mannelijke en vrouwelijke vrijgezellenfeesten

Destijds werd er niet gelooft dat een vrouw iets verloor door een huwelijk, voor een man was het wel wat anders. De vrijgezellenfeestjes die wij nu zien waren niet van toepassing in de voorgaande jaren. Een vrouw wint als ze trouwt, maar een man verloor juist wat tijdens een huwelijk. Mannen begonnen namelijk met wat wildere feestjes dan de vrouwen. Spartaanse mannen hielden bijvoorbeeld diners met zijn beste kameraden. Er werd getoost op het vrijgezellenleven en er werd veel gedronken.

Vrijgezellenfeestjes nu

De vrijgezellenfeesten van nu zijn een stuk heftiger en sensueler dan vroeger. Nu is het erg gebruikelijk om uit te gaan en om te drinken tot je niet meer kan. Een vrijgezellenfeest in een kroeg is dan ook erg gebruikelijk. De vraag is nu waarom? Alhoewel de mannen deze activiteiten al wel eerder uitvoerden, was dat niet van toepassing bij de vrouwen. Natuurlijk betekend het niet dat elke vrijgezellenfeest gaat om het drinken en gek doen, hoe een vrijgezellenfeest verloopt hangt natuurlijk van de bruid/ bruidegom af.

Vrouwelijke vrijgezellenfeesten

De vrouwen hadden voor een lange tijd een gevoel dat zij dit niet konden doen, uitgaan zoals de mannen. Door de jaren heen is het feminisme erg toegenomen. Wat normaal mannelijk was moest nu ook vrouwelijk worden. Door deze eisen en na veel protesten werden de vrouwen ook wat rebelser. Het gevoel dat ze niets minder dan de mannen konden verdween en zo begonnen ook de vrouwen met wilde feestjes en eindeloze nachten. Bekijk nu alle vrijgezellenfeesten voor vrouwen!

Vrijgezellenfeest vieren op locatie

Wil je een vrijgezellenfeest vieren in een grote stad? Dan kun je terecht op onze volgende pagina’s:

Vrijgezellen feest met vrienden of vriendinnen?