• Beoordeeld met een 9
  • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
  • Gezellig en fun
4,2

Wat moet je doen in een escape room?

Wat moet je doen in een escape room?Om deze vraag te beantwoorden moet je eerst weten wat een escape room is. Een escape room is een kamer waar je uiteindelijk uit moet ontsnappen. Een goede escape room heeft een goed achtergrondverhaal, die krijg je te horen wanneer je naar de kamer in gaat of als je al in de kamer bent. Je wordt simpelweg opgesloten in een kamer met een plot verhaal. Aan jou en je medespelers om binnen de tijd te ontsnappen. Meestal is de tijd die je krijgt 60 minuten. De ontwerpers van de kamer maken het ook mogelijk om binnen die tijd te ontsnappen, ze maken je het natuurlijk niet makkelijk, maar wel mogelijk.

De escape kamer

In de kamer bevindt zich dan vele puzzels, opdrachten, et cetera, om uiteindelijk te kunnen ontsnappen. Dit kunnen denkpuzzels, rekenpuzzels, letterpuzzels en nog veel meer zijn. Door het oplossen van de puzzels open je nieuwe ruimtes en kom je steeds dichterbij het einde. De bedoeling van een escape room is om je een avontuurlijke tijd door te laten brengen. Goede kamers zetten je hersenen goed aan het denken en dat maakt het nou extra leuk. Er is een mogelijkheid om vragen te stellen en om hints te vragen als je er echt niet uit kan komen.

Beginners en experts

Je hebt kamers die geschikt zijn voor beginners. Het is natuurlijk niet handig om voor het eerst een escape room te spelen die moeilijker is dan anderen. Meestal wordt er ook aangegeven welke moeilijkheidsgraad de kamer heeft. Je zou hier echt rekening mee moeten houden wanneer je een escape room boekt.

Groepen

Een escape room doen meet een groep is altijd leuk. Er zijn kamers die gemaakt zijn voor grotere en kleinere groepen. De gebruikelijke aantal spelers zijn meestal 6 of minder spelers. Een kamer voor een grote groep kan risico’s met zich meenemen, want wat op het internet staat is niet altijd waar. De kans is groot dat je met een grote groep aankomt en dat maar vier personen wat doen en de rest om zich heen blijft staren. Lees dan ook van tevoren en aantal recensie om niet teleurgesteld te raken. Op bijna elke gelegenheid zou je wel een escape room kunnen spelen.