• Beoordeeld met een 9
 • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
 • Gezellig en fun
4,2

Opdrachten vrijgezellenfeest vrouwen

De voorbereidingen voor de vrijgezellendag zijn in volle gang. Want je vriendin gaat trouwen! En wat is een vrijgezellendag nou zonder opdrachten? Wij vonden er een paar leuke voor je. Scroll snel naar beneden voor wat toffe ideeën. Voor zowel de rustige bride-to-be als de wildebras.

 

Vrijgezellenfeest opdrachten voor vrouwen

De vrijgezel van de dag moet wel een beetje in actie komen natuurlijk. Laat haar maar even flink zweten met een van de volgende acties.

 

 • Mannen sparen – Koop een wit T-shirt en schrijf het vol met een stuk of 20 mannennamen. Bijvoorbeeld de namen van alle jongens waar de bride-to-be vroeger verliefd op was, of juist niet. Zorg ervoor dat ze de hele dag op zoek gaat naar mannen met dezelfde naam. Als ze er een gevonden heeft mag hij zijn naam doorstrepen en er eventueel een leuke boodschap bijschrijven
 • Wasknijpers zoeken – Laat de bruid een willekeurige man van de straat plukken. Geef de bruid een blinddoek om en knijp een stuk of 10 knijpers aan de kleren en het lijf van de man. Geef de bruid de opdracht om in een minuut zoveel mogelijk knijpers te vinden. Voor iedere knijper die ze heeft laten zitten, kan je weer een leuke consequentie bedenken. Het doel is om haar natuurlijk zoveel mogelijk knijpers te laten vinden binnen een bepaald tijdsbestek.
 • Van ruilen komt… – Geef de vrijgezelle vriendin een mand of tas vol met voorwerpen. Snoepjes of flugels bijvoorbeeld. Laat haar gedurende de hele dag of avond alles wat in het mandje zit ruilen tegen een leuker item. Dit kan in een winkel zijn, maar ook in de kroeg of op het terras. Eens kijken wat ze het eind van de avond bij elkaar gesprokkeld heeft.
 • Tips voor een goed huwelijk – Laat de vrijgezel 10 tips verzamelen voor een goed huwelijk. Alvast ter voorbereiding op… 😉
 • naamgenoten sparen – de bride-to-be moet tijdens de dag zo veel mogelijk mannen verzamelen met dezelfde naam als de bruidegom. Verbind hier een opdracht aan.
 • handtas met voorwerpen – geef de vrijgezel een foeilelijke handtas mee en stop er een aantal gebruiksvoorwerpen in. Je kunt de voorwerpen ook laten kopen door de bruid ter voorbereiding op het vrijgezellenfeest. Koppel hier vervolgens opdrachten aan die ze op de vrijgezellendag uitgevoerd moet hebben.
 • naam drinken – de aanstaande bruid moet gedurende de dag of avond voor elke letter van de naam van haar verloofde een drankje drinken dat met dezelfde letter begint. Dus heet hij Bram, dan drinkt ze een glaasje Boswandeling, Raki, Apfelkorn, etc.
 • herinneringen ophalen – laat alle meiden een quote of herinnering op een kaartje schrijven en laat de vrijgezelle meid raden van wie de uitspraak is

 

Opdrachten voor de groep

De bruid opdrachten geven is natuurlijk hilarisch. Maar voor de rest is het ook wel eens leuk om opdrachten te doen. Hieronder vind je een aantal leuke groepsspelletjes die gegarandeerd een hoop lol bezorgen.

 

 • Dilemma – Als je even een rustmomentje hebt op de dag, kan je dit spelletje inzetten om de boel weer wat op te zwepen. Bedenk voor deze opdracht een aantal leuke dilemma’s. Zoals ‘Liever mijn hele leven vrijgezel blijven of iedere dag de afwas doen?’. Of ‘Liever elke dag de vuile sokken van mijn man moeten opruimen dan nooit meer van bil.’ Schrijf de dilemma’s op aparte briefjes en gooi ze bij elkaar in een zakje of bakje. Laat tijdens het rustmomentje iedereen om de beurt een stelling grabbelen uit het bakje en laat haar het antwoord van de bruid gokken. Vervolgens moet de bruid het juiste antwoord geven.
 • Jenga – Koop via marktplaats een tweedehands Jenga spel. Schrijf op +/- 10 blokjes gekke opdrachten. Houd de opdrachten lekker simpel, want anders gaat de vaart uit het spel. Het gaat om het idee en de spanning. Je kunt ook in plaats van een opdracht, op elk blokje een dranksoort opschrijven. Van cola tot dropshot. Volg gewoon de spelregels van het spel. Zorg dat als je de toren bouwt, dat de opdrachten niet zichtbaar zijn. De tekst naar binnen gekeerd dus. De hele groep doet mee. Dus wanneer jij een blokje eruit hebt geduwd, dan mag je de opdracht doen (of het drankje drinken).

jenga vrijgezellenfeest opdrachten vrouw

Bron: Pinterest

 

 • Pim-pam-pet – Speel met z’n allen het oeroude pim-pam-pet spel. Je weet wel, dat draaischijfje met alle letters van het alfabet. Bedenk alleen zelf wel andere vragen of trefwoorden, dan die normaal gesproken op de kaartjes staan. Bijvoorbeeld jongensnamen, shotjes, honeymoonbestemmingen, gasten op de bruiloft, etc. Weet iemand geen antwoord, dan krijgt zij een punt of mag zij een shotje drinken. Bedenk iets leuks voor degene met de meeste punten.
 • Ik heb nog nooit – Dit is een klassieker waar je vast al eens van hebt gehoord. Maar zeker geschikt voor een vrijgezellenparty. Je hebt hier verder niks voor nodig, alleen wat creatieve inbreng van de groep. De hele groep gaat in een kring zitten en iedereen heeft een shotje voor zich. Eén iemand begint met een stelling ‘Ik heb nog nooit…’ en vult dan de zin aan met een (on)waarheid. Begin simpel, bijvoorbeeld: ‘Ik heb nog nooit gespijbeld.’ Het idee is dat iedereen antwoord moet geven door middel van een actie. Klopt het, dan doe je niks, is het antwoord ‘nee’ dan moet je het shotje opdrinken.
 • Wie ben ik? – Pak een stapel post-its en schrijf hierop namen van personen of dingen uit het leven van de bruid. Dit kan zijn een idool, een ex-vriendje, een familielid, een huisdier, noem maar op. Plak iedereen een post-it op haar voorhoofd en laat ze om de beurt een gesloten vraag stellen. Is het antwoord ‘ja’, dan mag ze nog een vraag stellen. Is het antwoord ‘nee’, dan mag de volgende in de ronde een vraag stellen over haar briefje. Zo ga je door totdat iedereen de persoon heeft geraden die op haar voorhoofd zit geplakt.
 • Leugen en waarheid – Dit is een leuke opdracht om direct in de groep te gooien. Een uitdaging voor de mensen die elkaar al langer kennen, leuk voor degene die elkaar nog niet zo goed kennen. Wat is het idee? Iedereen moet twee dingen over zichzelf vertellen. De groep moet raden wat waar is en wat niet. Zorgt altijd voor leuke onverwachtse onthullingen!

 

Crazy 88 citygame

Ga je voor de easy way? Bij Fundustry organiseren we Crazy 88 citygame. De groep wordt in 2 teams verdeeld die tegen elkaar gaan strijden. Jullie krijgen 88 opdrachten mee die jullie door de hele stad kunnen uitvoeren. Zoals de roltrap in tegengestelde richting oprennen, een onbekende dame en kus geven of geld als straatmuzikant verdienen. Het team met de meest uitgevoerde opdracht en dus met de meeste punten wint het spel.

 

Vrijgezellenbingo

Wil je een hele rits aan opdrachten voor de vrijgezelle vrouw in jullie midden? Download de Fundustry Vrijgezellenbingo-kaart, print hem uit, bind er een touwtje aan vast en hang het om de nek van de vrijgezel. En 5 opdrachten op een rij uitgevoerd = BINGO! Wat krijgt jullie vrijgezel als beloning?

 

Vrijgezellenfeest bij Fundustry?

Zoek je nog inspiratie voor een leuke hoofdactiviteit? Bekijk dan een overzicht van alle activiteiten voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen. Hier vind je klassieke uitjes als een escape room, Wie is de Mol, of een cocktailworkshop. Jij kiest wat de bruid gaat doen, wij regelen de rest. Fundustry biedt de meest uiteenlopende activiteiten aan voor vrijgezellenfeestjes. En wel op 8 verschillende locaties verspreid door heel het land. Organiseer de vrijgezellenfeest bijvoorbeeld in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Nijmegen. Wil je weten wat je ongeveer aan kosten kan verwachten voor de vrijgezellendag? Lees dan onze blogs met tips over het budget van een vrijgezellenfeest.