Doet paintballen pijn?

Doet paintballen pijn?

De vraag die je meestal te horen krijgt als je gaat paintballen is: doet paintball pijn? Of het nou met je voetbalteam of samen met een groep vrienden is, maar doet het nou echt pijn en kan het toch tegelijkertijd leuk zijn?

Je tactiek besproken met je teamgenoten, basis aangewezen gekregen van de scheidsrechter, het fluitsignaal gaat… en wat nu? Vliegende verfballetjes, Au roepende mensen en volop plezier!

Doet paintballen nou pijn was de vraag? Dat wordt door iedere deelnemer verschillend ervaren. Ook ligt het er maar net aan waar je wordt geraakt en van welke afstand. Hoe wordt ervoor gezorgd dat het als leuk wordt ervaren? Hieronder wordt een aantal factoren besproken.

 

VEILIGHEIDSREGELS PAINTBALL

Safety First en dat is ook letterlijk het allerbelangrijkste bij het paintballen. Hierbij onze duidelijke regels:

 • Afgestelde wapens (afgesteld tot een bepaalde snelheid)
 • Binnen de 5 meter wordt er niet geschoten
 • Duidelijke signalen als je geraakt wordt (handen omhoog)

 

GEVOELIGE PLEKKEN EN WAT TE DOEN?

Tuurlijk zijn er gevoelige plekken of plekken waar je liever niet geraakt wil worden!

Handig om te weten!

 • Gebruik safetypacks
 • Gebruik handschoenen om vingers te beschermen
 • Gebruik nekbeschermers tegen zuigzoentjes

TOEZICHT VAN SCHEIDSRECHTERS

Schrik niet we gooien jullie allemaal niet meteen in het diepe!

De evenementen worden altijd gespeeld onder toezicht van een scheidsrechter die aanwezig is op het veld en om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt. Bij op of aanmerkingen biedt het personeel altijd een luisterend oor. Nog niet overtuigd en je angst overwonnen? Geef het door aan je begeleider en kijk een potje mee in zijn afgedekte toren!

HANDIGE TIPS!

 • Kom het liefst niet in je favoriete outfit/schoenen (zonde als het vies wordt)
 • Kleed je niet te dik (Het wordt warm en het paintball effect verdwijnt)
 • Voorkom beslagen lenzen door in en uit te ademen door je neus
 • Maak een soort zweetbandje van papier voor op je voorhoofd om het zweet op te vangen.
 • Het verf gaat uit je kleren en is niet een schadelijke gelatine/verfmengsel

Beetje Gerustgesteld?

Dat is dan mooi bij deze wat handige informatie en tips om de vooroordelen weg te werken. Het enige wat je nu te wachten staat is om het te ervaren. Boek daarom nu je paintball uitje bij een van de 8 locaties van Rotterdam manege tot aan de Boerderij in Nijmegen. Om niet alleen het beeld te hebben dat het pijn doet of alleen maar balletjes schieten is. Boek dan nu je favoriete paintball evenement op www.fundustry.nl of stuur ons een bericht via de chat! Bekijk het aanbod van shooting games via de link!


De leukste uitjes vind je bij Fundustry!

Een uitje organiseer je bij Fundustry Adventures! Met veel centrale liggingen en talloze activiteiten is niets te gek voor ons!

Fundustry Adventures organiseert al jaren succesvolle uitjes. Jij geeft aan wat je wilt doen en wij maken een uitje geheel op maat. Je hebt keuze uit tientallen verschillende activiteiten als: quad rijden, slipcursus, 4×4 rijden, paintball, driften en nog veel meer! Daarnaast biedt Fundustry Adventures ook uitgebreide horeca mogelijkheden om je uitje helemaal compleet te maken.

Met diverse centraal gelegen locaties in Nederland is Fundustry Adventures goed bereikbaar voor iedereen. Op onze locaties in: Assen, Gouda, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Amsterdam, Antwerpen, Dordrecht en Harderwijk is er voldoende plek om zowel kleine- als grote groepen te ontvangen. Daarnaast zijn de locaties goed bereikbaar en zijn er voldoende parkeerplekken aanwezig.

Waarom Fundustry Adventures? Jaarlijks ontvangen wij ruim 200.000 bezoekers en houden er vele positieve reacties aan over. Fundustry Adventures heeft vele combinatie mogelijkheden en biedt relatief goedkope uitjes aan. Met de vele locaties zijn wij altijd wel in de buurt!

De uitjes bij Fundustry Adventures beginnen al vanaf slechts €19,95 per persoon! Alle uitjes zijn inclusief begeleiding en groepsfoto. Kies uit onze uitjes of vraag een offerte aan om zelf een uitje samen te stellen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Fundustry Adventures Logo