tips vrijgezellenfeest mannen

Tips vrijgezellenfeesten mannen

Wie gaan er allemaal mee? Hoe gaan jullie de vrijgezel verrassen? Wat zijn de afspraken over budget? Welke activiteit gaan jullie doen? Het zijn allemaal zaken waar je ruim van te voren over na moet denken. In dit blogartikel vind je een aantal handige tips. Scroll snel verder!

 

Dé ontvoering: let’s play a little game

Misschien wel één van de vetste onderdelen van de vrijgezellendag: de ontvoering van de vrijgezel. Of de bruidegom nou wel of niet weet op welke dag zijn vrijgezellenfeest plaatsvindt, over de manier waarop de vrijgezel wordt verrast wordt vaak nog lang nagepraat. Als het een beetje origineel aanpakt tenminste. Wij hoorden laatst deze voorbij komen bij een van de vrijgezellenfeesten die kwam Quad rijden:

 

Pim – ’Een paar weken voor de bruiloft ging ik met mijn vader de honden uitlaten. Op een gegeven moment liepen we langs een zwart busje die langs de weg stond geparkeerd. De deur vloog open mijn maten trokken me het busje in. Ik werd gelijk geblindoekt. 15 minuten later gooiden ze me eruit en zetten me op een stoel. Ik kreeg handboeien om, oordopjes waardoor ik werd toegesproken door iemand met een Jigsaw achtige stem: ‘Let’s play a little game’. Een van mijn maten had een idioot raadsel ingesproken met een stemvervormer ofzo. Over hoe ik de handboeien los kon krijgen, dingen over mijn ex-vriendinnen en die ik had meegemaakt, en hoe ik mijn maten weer kon terugvinden. Toen ik de handboeien los had weten te krijgen en mijn blinddoek af had gedaan bleek ik in het bos te staan. Overal stonden opblaaspoppen met foto’s van gezichten van een aantal exen erop. Ik ging helemaal stuk! Ja, en toen begon de dag eigenlijk pas…’

 

Opdrachten voor mannen

Eén van de tradities bij een vrijgezellenfeest is natuurlijk dat de aanstaande bruidegom flink voor aap moet staan. Maar het is ook lachen om de hele groep erin te betrekken. Check hieronder wat voorbeelden of lees het volledige artikel met opdrachten voor vrijgezellenfeesten van mannen.

 

Blinddoek en zoek – Blinddoek de bruidegom. Vraag een vrijwillige vrouwelijke passant om mee te werken aan een kort spelletje. Knijp vijf tot 10 wasknijpers bij haar op de kleren (of laat het haar zelf doen). De vrijgezel krijgt 1 minuut om geblindoekt alle wasknijpers bij de dame te vinden. Wees dus een beetje creatief met wasknijpers knijpen, en maak het hem vooral niet te makkelijk.

 

 

Verboden woorden – Spreek aan het begin van de avond af welke woorden je niet mag gebruiken tijdens het vrijgezellenfeest. Denk bijvoorbeeld aan woorden als de naam van de bruid, ‘bruiloft’, ‘vriendin’ en ‘chickie’. Wanneer iemand één van de woorden op jullie ‘blacklist’ toch in de mond neemt, mogen jullie hem op een originele manier ‘straffen’. Of turf het en kijk op het einde van de dag wie het meeste de fout in is gegaan, en verbind daar een bepaalde actie aan vast. Zoals ‘hij mag de rotzooi opruimen de volgende dag’ of ‘hij moet op de bruiloft de hele avond bier halen’.

 

 

Het haasje – Zo simpel, maar oh zo leuk. Ga paintballen, hijs de vrijgezel in een konijnenpak, laat hem los in een bos en schieten maar…

 

 

Letterdrinken – Laat hem voor iedere letter van de naam van zijn aanstaande vrouw een drankje drinken dat begint met die letter. Heet ze bijvoorbeeld Suzanne, begin dan met en shotje Sambuca, neem dan een Uzo, etc. Let op: beter verspreid je de opdracht over de hele dag, anders stijgt het misschien iets te snel naar zijn hoofd. Het moet wel leuk blijven natuurlijk 😉

Lees ook: Opdrachten voor vrijgezellenfeesten van mannen

 

Typische mannen activiteiten

Kerels mogen vies worden. Toch? Een beetje vriendengroep gaat voor actie dus! Wij hebben wat populaire activiteiten voor je op een rijtje gezet die veel geboekt worden voor vrijgezellenuitjes onder de mannen.

Activiteiten:


Vrijgezellenfeest arangementen:

Financiën en budget

Ok. Dit is het gedeelte waar het soms misgaat in groepen: budget. Zorg daarom dat je dit in ieder geval goed geregeld hebt als organisatie.

 

Budget – Begin met het budget te bepalen en zorg dat alle uitgaven van de dag hierin zijn begroot. Controleer eerst of iedereen die meegaat het eens is met het budget. Zet even alles in een excel overzicht, en zorg dat je alles hebt voorzien: eten, drankjes, vervoer (!), activiteiten, aankleding, zakgeld, en eventueel een overnachting.

 

 

Optijd betalen – Stel een uiterste betaaldatum vast, waarop iedereen zijn bijdrage moet hebben overgemaakt. Check bij het bepalen van de datum even de uiterste betaaldatum van activiteiten die je hebt geboekt. Slim om de deadline ver daarvoor te stellen. En stuur vlak van te voren nog een reminder uit. Je kunt tegenwoordig ook betaalverzoeken via de app van je bank gebruiken. Of via betaalapps als ‘Tikkie’. Super handig!

 

 

Pot – Houd rekening met een extra zakcentje om de dag door te komen. Maak een groepspot voor hapjes en drankjes op de dag zelf en pin dit van te voren!

Lees ook: Budgettips voor vrijgezellenfeesten

 

 

Een vrijgezellenfeest organiseren betekent vaak een hoop gepuzzel met het budget. Wil je het zo simpel mogelijk houden? Bij veel activiteiten kan je ook een arrangement boeken. Bijvoorbeeld een combinatie van verschillende activiteiten en/of aansluitend aan de activiteit een borrel, BBQ of een spare-ribs menu.

 

Vrijgezellenfeest vieren op locatie

Wil je een vrijgezellenfeest vieren in een grote stad? Dan kun je terecht op onze volgende pagina’s:

 
X