• Beoordeeld met een 9
 • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
 • Gezellig en fun
4,2
tips vrijgezellenfeest mannen

15 tips & ideeën voor een ultiem mannen vrijgezellenfeest

Gaat je beste vriend, collega of zwager trouwen? Dan ben jij misschien wel de gelukkige om een mannen vrijgezellenfeest te organiseren. Een vrijgezellenfeest voor mannen vereist veel planning. Wie nodig je uit? Hoe gaan jullie de vrijgezel verrassen? Wat zijn de afspraken over het budget? Wat voor uitje gaan jullie doen? Het zijn allemaal zaken waar je ruim van tevoren over na moet denken. In dit blogartikel vind je een aantal handige tips en ideeën voor een ultiem mannen vrijgezellenfeest. Fun gegarandeerd!

 

De ontvoering bij een mannen vrijgezellenfeest

Misschien wel één van de leukste onderdelen van de vrijgezellendag: de ontvoering van de vrijgezel. Of de bruidegom nu wel of niet weet op welke dag zijn vrijgezellenfeest plaatsvindt, over de manier waarop de vrijgezel wordt verrast wordt vaak nog lang nagepraat. Ontvoer je hem van zijn werk? Toeter je hem zijn bed uit? Of kidnap je hem tijdens een wandeling? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Pim – ’Een paar weken voor de bruiloft ging ik met mijn vader de honden uitlaten. Op een gegeven moment liepen we langs een zwart busje die langs de weg stond geparkeerd. De deur vloog open mijn maten trokken me het busje in. Ik werd gelijk geblindoekt. 15 minuten later gooiden ze me eruit en zetten me op een stoel. Ik kreeg handboeien om, oordopjes waardoor ik werd toegesproken door iemand met een Jigsaw achtige stem: ‘Let’s play a little game’. Een van mijn maten had een idioot raadsel ingesproken met een stemvervormer ofzo. Over hoe ik de handboeien los kon krijgen, dingen over mijn ex-vriendinnen en die ik had meegemaakt, en hoe ik mijn maten weer kon terugvinden. Toen ik de handboeien los had weten te krijgen en mijn blinddoek af had gedaan bleek ik in het bos te staan. Overal stonden opblaaspoppen met foto’s van gezichten van een aantal exen erop. Ik ging helemaal stuk! Ja, en toen begon de dag eigenlijk pas…’

tips vrijgezellenfeest gezelligheid

De tradities bij een mannen vrijgezellenfeest

Naast de ontvoering, is één van de tradities dat de aanstaande bruidegom flink voor aap moet staan. Dit kun je op verschillende manieren doen. Laat hem voor schut lopen door hem gekke kleding aan te trekken. Denk aan een bananenpak of misschien wel een sexy vrouwen pakje. Maar je kunt hem natuurlijk ook de hele dag achter een rollator aan laten lopen. Geef hem gekke opdrachten die hij in de outfit moet uitvoeren. Wedden dat jullie de hele dag in een deuk liggen?

Maar we hebben nog een paar opties:

 • Verboden woorden – Spreek aan het begin van de avond af welke woorden je niet mag gebruiken tijdens het vrijgezellenfeest. Denk bijvoorbeeld aan woorden als de naam van de bruid, ‘bruiloft’, ‘vriendin’ en ‘vrijgezellenfeest’. Wanneer iemand één van de woorden op jullie ‘blacklist’ toch in de mond neemt, mogen jullie hem op een originele manier ‘straffen’. Of turf het en kijk op het einde van de dag wie het meeste de fout in is gegaan, en verbind daar een bepaalde actie aan vast. Zoals ‘hij mag de rotzooi opruimen de volgende dag’ of ‘hij moet op de bruiloft de hele avond bier halen’.
 • Letterdrinken – Laat hem voor iedere letter van de naam van zijn aanstaande vrouw een drankje drinken dat begint met die letter. Heet ze bijvoorbeeld Suzanne, begin dan met en shotje Sambuca, neem dan een Uzo, etc. Let op: beter verspreid je de opdracht over de hele dag, anders stijgt het misschien iets te snel naar zijn hoofd. Het moet wel leuk blijven natuurlijk 😉

Nix18. Geniet, maar drink met mate

 

tips vrijgezellenfeesten activiteiten

Ideeën en tips voor actieve mannen uitjes

Is de bachelor een echte actieveling? Dan maak je hem waarschijnlijk het meest blij met een actief uitje. Dit kan een bootcamp zijn in het bos maar je kunt het ook extreem maken. Wij hebben een aantal actieve opties voor je op een rijtje gezet:

 • Een klassiek uitje voor een mannen vrijgezellenfeest is paintballen. Tijdens dit tactische spel stijgt de adrenaline naar een hoogtepunt. Samen met je teamleden probeer je het andere team uit te schakelen. Een leuk spel dat je samen met je beste maatjes kunt spelen. Tip: Verkleed de bruigom in een grappig konijnenpak
 • Is de bachelor een echte F1 fanaat? Regel dan een bezoekje naar een circuit of race tegen elkaar op de kartbaan. Wie is het snelste?
 • Een actieve dag in de natuur? Dat kan tijdens een dag in een survival park. Tijdens deze dag vol avontuur kun je gaan klimmen, abseilen en door het modder ploeteren. Tip: Sluit de dag af met een spel vlaggenroof.
 • Op zoek een de échte kick? Dan is parachutespringen een perfect idee. Laat de adrenaline door je lijf stromen wanneer je het vliegtuig uit springt.
 • Spring op de fiets en fiets een uitdagende route door de bossen of op de heuvels in stoere mountainbikes. Wie durft het hardst te fietsen?

 

Ideeën en tips voor een weekend weg met het vrijgezellenfeest voor mannen

Is één dag niet genoeg voor het vrijgezellenfeest? Dan maak je er toch een weekend van? Een weekend weg voor het vrijgezellenfeest is een leuke manier om qualitytime door te brengen met de mannen.

 • Amsterdam, Utrecht of Eindhoven: waar gaat jullie stedentrip naar toe? Geniet van de stad en ontdek de leuke pubs en kroegen tijdens de stapavonden.
 • Houdt de bachelor van snowboarden of skiën? Ga dan een weekendje indoor skiën in Nederland. Spelen jullie de après-ski uit?
 • Laat je droppen in de Limburgse bossen en overleef in de wildernis. Hoe goed zijn jullie survival skills?
 • Is het vrijgezellenfeest rond oktober? Organiseer dan een eigen Oktoberfest! Lederhosen aan en zet de pullen maar op tafel.
 • Roadtrip! Plan een roadtrip en verken de omgeving. Ons eigen landje heeft veel te bieden.

 

Ideeën en tips voor een mannen vrijgezellenfeest buiten

Echte mannen kunnen tegen een stootje. Weer of geen weer: buiten is leuk en avontuurlijk. Het is dan ook erg leuk om een mannen vrijgezellenfeest buiten te vieren. Natuurlijk kun je wel rekening houden met de maand van het vrijgezellenfeest. Wil je mooi weer? Plan de dag dan tussen mei en september. Dan heb je de meeste kans op zon!

 • Tijdens een dag quad rijden, rijd je langs de mooiste plekken die ons land te bieden heeft. Is Nederland niet heuvelachtig genoeg? Huur dan een quad in de Ardennen.
 • Een stad ziet er op het water heel anders uit. Huur een bootje en geniet van het moois vanaf de boot. Ga bijvoorbeeld een dagje varen in Amsterdam, Haarlem of Utrecht.
 • Zei iemand beachparty? Organiseer een feestje op het strand met lekkere hapjes, drankjes en leuke muziek. Hang er een spelelement aan door te gaan beachvolleyballen, frisbeen of ga surfen.
 • Organiseer een GPS-tocht. Hier kunnen jullie in groepjes op pad. Tussendoor kunnen jullie challenges doen. Wie is er als eerste op de plaats van bestemming?
 • Een zomerse BBQ is een leuke buitenactiviteit voor een mannen vrijgezellenfeest. Laat iedereen een lekker hapje maken. Dat is ook nog eens budget-proof. Eet smakelijk!

Op zoek naar een passende activiteit?

 

Bekijk ons aanbod voor mannen vrijgezellenfeesten