• Beoordeeld met een 9
 • Ruim 1 miljoen bezoekers ontvangen
 • Gezellig en fun
4,2

Wat is lasergamen?

Lasergamen is een shootergame vergelijkbaar met paintball of airsoft waarbij in teams van minimaal 4 en maximaal 8 personen een gevecht wordt gehouden. In tegenstelling tot airsoft en paintball gebruik je bij het lasergamen geen fysieke kogels, maar juist laserstralen. Bij het lasergamen horen een aantal spullen, namelijk: een lasergun en kleding. De laserguns zijn voorzien van een kastje, dat de inkomende stralen incasseert. Iedereen heeft drie levens, voor elke keer dat je geraakt wordt, gaat er een leven van af. Het team dat het minste geraakt wordt, wint het spel.

Indoor & outdoor lasergamen

Lasergamen kan zowel indoor als outdoor worden gedaan. Waar je lasergame speelt, wordt echter wel anders ervaren. Outdoor lasergamen wordt in de heerlijke buitenlucht gedaan, dit creëert het ‘echte’ gevoel van een strijd. Indoor lasergamen wordt gedaan in een donkere ruimte, dit zorgt dat de stralen van de laserwapens zichtbaar zijn. Bij Fundustry Events kun je op in Nijmegen terecht op een ontzettend toffe locatie om te lasergamen.

Spelvarianten lasergamen

Lasergamen kan op verschillende manieren worden gespeeld. Elke verschillende gamemode heeft zijn eigen doel. Team deathmatch is de klassieke gamemode. Bij team deathmatch gaan twee teams tegen elkaar op, het team met de meeste punten wint het gevecht. Capture the flag is een gamemode waarbij punten behaald worden door middel van een vlag. De vlag wordt geplaatst in het midden van het veld, je krijgt een punt door de vlag ongedeerd aan jouw zijde van het veld te brengen. Ook is er de mogelijkheid om free-for-all te spelen. Bij free-for-all is het ieder voor zich en om te winnen moet je zo min mogelijk geraakt worden.

Tips voor het lasergamen

Lasergamen wordt zelfs op hoog niveau gespeeld. Het verschil tussen een prof en een amateur loopt best hoog op in de puntentelling. De volgende tips & tricks komen vanuit lasergame profs:

 1. Blijven schieten
  Tijdens het lasergamen heb je oneindig kogels, het is dus van belang dat je altijd blijft schieten. De kans is dan veel groter dat je vaker iemand raakt. Het doel van lasergamen is om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk punten te scoren, het is dus zonde om grotendeels van de tijd te besteden aan rennen en wegrennen.
 2. Gebruik obstakels
  Maak goed gebruik van de verschillende obstakels in het veld, de obstakels kunnen namelijk een groot verschil maken tussen geraakt worden of niet.
 3. Schuin geweer
  Houd je geweer schuin, zodat je geweersensor moeilijker is om te raken.
 4. Zien en gezien worden
  Zoek een plek waarbij je genoeg zicht hebt op je tegenstanders, maar zij niet op jou.
 5. Donkere kleding
  Ga je indoor lasergamen? Draag donkere kleding! De straling van de lichten wordt door de donkere kleding geabsorbeerd waardoor jij minder opvalt.

Lasergamen is het ideale uitje!

Lasergamen is een ideaal uitje om samen met je vrienden, familie of collega’s te doen. Het spel bevat veel actie en adrenaline, maar is ook ontzettend leuk. Lasergamen kan op verschillende niveaus worden gespeeld. Maak gebruik van teamwork en verschillende technieken, dit zorgt dat iedereen een rol en een taak in het spel heeft. Lasergamen is daarom een fantastische keuze voor een bedrijfsuitje of voor een vrijgezellenfeest.