Opdrachten vrijgezellenfeest

Ben je op zoek naar originele opdrachten voor een vrijgezellenfeest? Wij denken graag met je mee! Want bij Fundustry mogen we dan wel de leukste activiteiten organiseren voor vrijgezellendagen, we inspireren je graag met leuke tips om de complete dag onvergetelijk te maken. Voor dit blogartikel verzamelden we daarom een aantal leuke, flauwe, grappige en gekke opdrachten voor vrijgezellenfeesten.

Op deze pagina vind je vast al een hoop inspiratie, maar lees ook eens deze blogartikelen:

Opdracht: leugen en waarheid

Dit is een leuke opdracht om direct in de groep te gooien. Een uitdaging voor de mensen die elkaar al langer kennen, leuk voor degene die elkaar nog niet zo goed kennen. Wat is het idee? Iedereen moet twee dingen over zichzelf vertellen. De groep moet raden wat waar is en wat niet. Zorgt altijd voor leuke onverwachtse onthullingen!

 

Opdracht: Vlog ieder uur

Geef de vrijgezel een vlogstick en geef hem de opdracht om ieder uur 30 seconden lang een filmpje van zichzelf te maken. Hierin kan hij of zij vertellen wat hij het afgelopen uur heeft meegemaakt en wat hij of zij nu aan het doen is. Het levert gegarandeerd hilarisch materiaal op waar naderhand een mooie compilatie van kan worden gemaakt.

 

Vrijgezellenbingo!

Een gratis rondje van de zaak regelen, karaoke zingen in de kroeg, een flashmob organiseren.. het zijn de standaard vrijgezellen opdrachten. Maar oh zo leuk! Download de Fundustry Vrijgezellenbingo-kaart, print hem uit, bind er een touwtje aan vast en hang het om de nek van de vrijgezel. En 5 opdrachten op een rij uitgevoerd = bingo! Wat krijgt jullie vrijgezel als beloning?

 

Opdracht: 30 seconds

Even een rustmomentje? Dit populaire partyspel is een tikkeltje hectisch en dus perfect om de boel weer lekker op te zwepen. Maak hiervoor zelf een eigen vrijgezellen variant. Maak 10 kaartjes met 5 steekwoorden die iets te maken hebben met de vrijgezel of de mensen uit de vrijgezellengroep. Laat de vrijgezel in 30 seconden per kaartje de woorden raden. Of verdeel de groep in 2 of meer groepen en laat ze tegen elkaar strijden. Één iemand uit de groep moet dan telkens het kaartje vasthouden en vertellen welke 5 termen er op het kaartje staan. In 30 seconden.

Zijn er spelregels?

Degene met het kaartje mag NIET:

 • geen enkele naam of woord die al op het kaartje staat gebruiken (op zich logisch…)
 • namen die afgeleid zijn van de naam op het kaartje gebruiken
 • ”klinkt als” of ”rijmt op” tactiek gebruiken
 • naar letters van het alfabet verwijzen (‘het woord begint met de zesde letter van het alfabet’ of ‘het woord begint met het letter dat na de R komt in het alfabet’)
 • iets of iemand aanwijzen

Degene met het kaartje mag WEL:

 • de naam of het woord op wat voor wijze dan ook beschrijven, zingen, neuriën of gebaren
 • de lidwoorden (en, de, het, and, the) die in sommige van de woorden/namen voorkomen gebruiken

 

Opdracht: Verboden eigenschap

Heeft de vrijgezel een irritante eigenschap? Hanteer sancties als hij of zij deze eigenschap toont. Is de vrijgezel bijvoorbeeld nogal van de tijd, neem hem of haar dan het horloge af. Iedere keer als hij of zij vraagt hoe laat het is krijgt hij een shotje, opdracht of iets anders.

 opdrachten vrijgezellendag vrouwen 400x200

Opdracht: Scharrels sparen

Schrijf 20 namen van ex-liefdes en scharrels van de vrijgezel op een T-shirt. Laat de vrijgezel dit shirt dragen en geef hem of haar de opdracht om zo veel mogelijk naamgenoten te vinden. De gevonden naamgenoot mag zijn naam doorstrepen of er bijvoorbeeld een lieve boodschap bij schrijven.

 

Opdracht: Naamgenoten sparen

De vrijgezel moet tijdens de dag zo veel mogelijk mensen verzamelen met dezelfde naam als zijn of haar aanstaande. Verbind hier een opdracht aan.

Bijvoorbeeld:

 • verzamel telefoonnummers van alle naamgenoten van je aanstaande en maak een whatsapp-groep aan
 • laat alle naamgenoten van je aanstaande een huwelijkstip op je t-shirt schrijven
 • ga met alle naamgenoten van je aanstaande op de foto

 

Opdracht: Marry ‘wie?’

Hoe goed kent de vrijgezel zijn of haar aanstaande eigenlijk? Vraag de aanstaande van te voren het hemd van het lijf en maak hier een korte quiz over. Eens kijken of de vrijgezel zijn of aanstaande wel zo goed kent als dat hij of zij denkt.

Wist je trouwens dat er handige apps bestaan om zo’n quiz in elkaar te zetten? Ziet er nog eens fancy uit ook! Lees het artikel 5 handige apps voor het organiseren van een uitje en doe er je voordeel mee (ook met de andere apps trouwens!)

 

opdrachten vrijgezellenfeest marry who

Opdracht: Van ruilen komt…

Dit is een klassieker onder de vrijgezellenfeest opdrachten bij zowel mannen als vrouwen. Maar deze doet het altijd goed. Geef de vrijgezel een voorwerp mee aan het begin van de dag. Laat hem of haar het voorwerp de hele dag ruilen tegenover andere voorwerpen. Op straat, in de winkels, op het terras, in de kroeg, etc. Eens kijken waar de vrijgezel op het einde van de avond mee naar huis gaat.

 

Opdracht: Handtas met voorwerpen

Geef de vrijgezel een foeilelijke handtas mee (ook leuk voor mannen!) en stop er een aantal gebruiksvoorwerpen in. Koppel hier vervolgens opdrachten aan die de vrijgezel in een uur uitgevoerd moet hebben.

Bijvoorbeeld:

 • ‘Blinddoek een voorbijganger en vraag of hij of zij jouw lippen stift’
 • ‘Interview 5 mensen op straat en vraag naar hun ultieme huwelijksadvies’
 • ’Bestel een biertje en betaal met Thais geld biljet’

 

Vrijgezellenfeest bij Fundustry?

Zoek je nog inspiratie voor een leuke hoofdactiviteit? Fundustry biedt de meest uiteenlopende activiteiten aan voor vrijgezellenfeestjes. En wel op 10 verschillende locaties verspreid door heel het land. Van paintballen tot een sushi kookworkshop of een Escape Room.

Bekijk bijvoorbeeld eens onze populaire activiteiten:

Of ga voor de speciaal ontwikkelde vrijgezellenfeest activiteiten:

Lees ook eens de volgende blogartikelen:


fundustry logo